“A Alemanya el nacionalisme es relaciona més amb les dretes”

Una mirada a través de Julia Macher, corresponsal a Catalunya de la ràdio pública alemanya Deutschlandfunk i de diaris com Berliner Zeitung.

Publicat al desaparegut Wikidiari.info (octubre 2012).

“Els editors alemanys, quan volen tenir informació sobre política espanyola, contacten directament amb el corresponsal de Madrid, mentre que al de Barcelona li demanen més temes de cultura i turisme”, explica Julia Macher, corresponsal a Catalunya de la ràdio pública alemanya Deutschlandfunk i del diari Berliner Zeitung, entre d’altres. Tot i això, les recents eleccions catalanes han estat força seguides des del país germànic, país en el qual “el nacionalisme es relaciona més amb el sector de dretes”. Segons Macher, això provoca que per a molts alemanys sigui difícil entendre de manera correcta la situació.

-38732995-wr_user_macher_julia_l_jpg

Una de les problemàtiques que sol patir amb les redaccions dels mitjans on treballa és que els editors alemanys reben els textos dels corresponsals però escullen ells mateixos els titulars. “Ha passat molts cops que el text de l’article, escrit pel corresponsal, parli de la victòria del sobiranisme a Catalunya però que el titular, escrit pel redactor des d’Alemanya, doni a entendre tot el contrari”, es queixa la periodista.

En quant als resultats de les últimes eleccions, Macher confessa haver-se sorprès pels resultats. “No m’esperava que CiU perdés tants vots”-explica- “ però el que s’ha intentat transmetre a través dels mitjans alemanys és que, tot i que Artur Mas ha sofert una gran derrota, el sobiranisme ha guanyat a Catalunya”.

Fa poc Julia Macher va publicar un post en el bloc del Círculo de Corresponsales Extranjeros en España titulat “Ojo con el corresponsal: ¡muerde!”, on criticava les dificultats que els corresponsals han tingut durant la campanya per entrevistar a Artur Mas. “Entenc que la seva agenda fos complicada, però el que no entenc és com de sobte organitza un viatge de premsa per redactors vinguts d’altres països i que aquests sí que tinguin l’oportunitat d’entrevistar-lo”. Segons Macher, això és una tàctica dels polítics per poder vendre la seva versió de la història “a periodistes que venen de fora i no viuen amb tanta profunditat la política espanyola com els que vivim aquí tot l’any i ens hem especialitzat en el tema”. Potser, tal i com afirma en el seu post, això és una manera clara de confirmar el treball “crític i incorruptible” que intenten fer els corresponsals estrangers al nostre país.

Pin It

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

« »

Scroll to top