“Tinc més joguines que la meva filla”

LauraSaula_irnman

Explica el conte que tots els nens creixen menys un. David Cubero, però, ha crescut barrejant la seva afició infantil de col·leccionar ninots de superherois amb el seu ofici de fotògraf i compositor d’efectes especials. El resultat el podeu veure a la seva primera exposició ‘Suppaduppa, toyphotography a la xarxa’.

Publicat al desaparegut Wikidiari.info (juliol 2013).

Amagat sota el pseudònim de Deptacubitus, David Cubero forma part de la petita comunitat de toy photographers que es mou per la xarxa. Es tracta d’una sèrie d’aficionats als ninots de superherois que es dediquen a fotografiar-los fent diferents activitats quotidianes.

Inspirat per les tires còmiques dels diaris, en David només busca “aquell moment per desconnectar de tot el que estàs llegint i riure una mica”. Sense més pretensions que això, el que va començar sent un hobbie s’ha acabat convertint en una exposició:‘Suppaduppa, ”toyphotography” a la xarxa’, comissariada per Rosa Castells, que es pot veure fins el 30 de setembre a la sala d’exposicions del Col·legi de Periodistes.

Cubero, especialista en efectes especials que ha treballat, entre d’altres, a la sèrie deLes tres bessones i ha estat director de fotografia de les pel·lícules Arrugas i Papá, soy una zombi, va veure en la toyphotography una nova manera de jugar amb la fotografia. “És molt fàcil fotografiar el set, ja que és molt petit i amb quatre focus i una mica de paper de plata es poden fer grans coses”, explica l’autor.

Iron Man, de missió especial

Fascinat per l’univers de Marvel, un del seus ninots predilectes és Iron Man, protagonista de gran part de les seves fotografies. “M’agrada molt perque amb les tres ratlles que té a la cara es poden interpretar moltes expressions diferents”, afirma Cubero. Així doncs, Iron Man adopta diferents personalitats: des de la d’un periodista fins a la d’un fashion victim, com es pot veure a la seva foto titulada ‘Giorgio Ironmani’. Però aquest superheroi no està sol, sovint se’l pot veure acompanyat, per exemple, dels ninots de Star Wars, amb qui sol compartir divertides situacions. Veient la varietat de personatges que surten a les seves fotografies, no és difícil creure’s Cubero quan diu que té més joguines que la seva filla.

Dins de la petita comunitat de toyphotographersDeptacubitus és un ferm admirador dels qui, segons ell, són els millors artistes del sector: Chris McVeigh i Avanaut, amb qui manté contacte per internet des de fa temps. Tot i intentar fer les fotografies amb les millors tècniques possibles, l’artista reconeix que “sovint la gent es fixa més en elxiste que no pas en la qualitat tècnica”.

Per tal de recopilar tot el seu material, l’any passat es va autoeditar el llibreSuppaduppa, amb el segell de l’editorial The 5th Pine Book. Molts dels seus amics s’ho van creure i li van demanar el contacte de l’editorial, a veure si podien publicar els seus llibres. “Burros! Que no em coneixeu?”-els va dir-“que jo m’ho invento tot!”.

Pin It

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

« »

Scroll to top